Even voorstellen

Stichting Levende Molens heeft een bestuur dat bestaat uit zeven personen. Op dit moment is één bestuursfunctie (die van secretaris) vacant.

Twee actieve en gediplomeerde vrijwillige molenaars hebben zitting in dit bestuur. Het zijn Michiel Regelink en Niek van Eekelen.

Michiel Regelink is met zijn 30 lentes ons jongste bestuurslid. Hij is vrijwillig molenaar op de Wittebrinkse Molen in Zelhem en op de Kikkermolen in Leiden, waar hij Duitse taal en cultuur studeert.

Niek van Eekelen is als molenaar actief op de twee Roosendaalse molens: standerdmolen De Hoop en stellingmolen De Twee Gebroeders. Af en toe maalt hij ook nog op een derde molen: De Toekomst in Hoeven. Niek is bovendien instructeur van het Gilde van Vrijwillige Molenaars en technisch adviseur van onze stichting. Op 1 oktober 2022 werd hij door burgemeester Han van Midden verrast met een Koninklijke onderscheiding, vanwege zijn vele verdiensten op het gebied van molenbehoud.

Voorzitter John Verpaalen is niet alleen betrokken bij onze stichting, maar is ook als gastdocent verbonden aan de molenaarscursus van Molenforum Vlaanderen en werkt als redacteur en fotograaf mee aan het periodiek ‘Vlaamse Molens’. U raadt het al: zijn specifieke belangstelling gaat uit naar de molens bij onze zuiderburen. John heeft inmiddels vele ansichtkaarten en ook een aantal boeken op zijn naam staan. Hij is in het bezit van het Vlaamse molenaarsdiploma, maar is niet (meer) actief op een molen.

Penningmeester Ina Munnik-Huijps zorgt ervoor dat de financiën van de stichting op orde zijn en legt daarover verantwoording af in het bestuur. Daarnaast is zij al vele jaren in molens geïnteresseerd die ze samen met haar echtgenoot en bestuurslid Peter Munnik bezoekt tijdens fietstochten in weekends en vakanties.

De belangstelling die bestuurslid Paulus van Roemburg voor molens heeft, komt voort uit zijn passie voor oude zeilschepen. Die zijn, net als de windmolens, afhankelijk van weer en wind. Zelf is hij schipper op een varend monument. Zijn kennis en interesse hebben ook betrekking op houtsoorten, oude motoren en alles wat met techniek te maken heeft.

Bram van Oosterhout is onze verdienstelijke webdesigner. Hij volgde een studie ‘mediavormgever’ op het Zoomvliet College in Roosendaal en haalde in 2019 zijn diploma. De uitbouw van onze website was voor Bram een nieuwe uitdaging.

De software voor zowel de webshop als de beeldbank is dan weer ontwikkeld door Rens Manders.

John Verpaalen
John VerpaalenVoorzitter
vacature
vacatureSecretaris
Ina Munnik-Huijps
Ina Munnik-HuijpsPenningmeester
Niek van Eekelen
Niek van EekelenBestuurslid / technisch adviseur
Paulus van Roemburg
Paulus van RoemburgBestuurslid
Peter Munnik
Peter MunnikBestuurslid
Michiel Regelink
Michiel RegelinkBestuurslid
Bram van Oosterhout
Bram van OosterhoutWebdesigner

Sed in est eu elit accumsan vestibulum. Curabitur sagittis rhoncus tempus. In et convallis metus, hendrerit lacinia tortor. Mauris non nisi sed lorem vulputate ultrices ac rhoncus nisi. Nullam lobortis a massa id blandit.

Stuur ons een berichtje