Na de klusdagen van 7 en 8 juli bleef het een poosje stil in ons toekomstige molencentrum in Geel. In de provincie Antwerpen was de code ‘rood’ afgekondigd vanwege COVID-19 en dus moesten we een volgende afspraak annuleren. Uiteindelijk besloten we om op vrijdag 25 september opnieuw de handen uit de mouwen te steken. De provincies Noord- en  Zuid-Holland werden in die week echter aangewezen als risicogebieden. Niet noodzakelijke reizen naar België waren verboden voor inwoners uit die regio’s. Zodoende moesten Paulus van Roemburg, Ton van Schie en Jaap de Jong helaas afzeggen.

Gerard Sturkenboom, Peter Munnik, Michiel Regelink en John Verpaalen hebben niettemin met de hulp van Leo Struyven op 25 september heel wat werk kunnen verzetten. De fotocollage hieronder geeft hiervan een impressie. Tussen de middag werd ons door de gastvrouw een lekkere maaltijd voorgeschoteld met Vlaamse frietjes, erwtjes en worteltjes en stoofvlees.

Door allerlei coronamaatregelen, zoals het afsluiten van de grens tussen Nederland en België in het voorjaar, hebben we helaas een flinke achterstand opgelopen bij de werkzaamheden. De opening van het nieuwe molencentrum zal dus zeker met een jaar moeten worden uitgesteld.

We houden u verder op de hoogte. En natuurlijk… nieuwe vrijwilligers blijven welkom!