Een van de hoogtepunten in het bestaan van onze stichting was zonder enige twijfel de presentatie van het tweeluik “Molenland Vlaanderen” op 30 november 2008 in het statige stadhuis van Oudenaarde. Onze voorzitter John Verpaalen is een van de auteurs en fotografen die aan dit project hebben meegewerkt. Bovendien zijn in het eerste boek (“Historie Verbeeldt”) enkele tientallen foto’s opgenomen die uit de beeldcollectie van Stichting Levende Molens afkomstig zijn en die “Molenland Vlaanderen” mede tot zo’n waardevol document maken.

Tijdens de presentatie werden we overrompeld door een kleine 200 belangstellenden die een exemplaar van het tweeluik wilden bemachtigen. Op een zeker ogenblik was de voorraad zelfs uitgeput en moesten in allerijl nieuwe boeken worden aangevoerd! Op zo’n grote opkomst was niet gerekend en tijdens het signeren van de boeken ontstond dan ook een vrolijke chaos…

De twee boeken zijn gelukkig nog altijd te koop en worden geleverd in een prachtige cassette voor de prijs van € 59,90. Ze worden echter ook afzonderlijk verkocht (zonder foedraal) voor € 32,50.

  1. Historie Verbeeldt (door Alain Goublomme en John Verpaalen)
  2. Nu in beeld (door Mireille Verscheure en Philippe Minnaert)

Beide boeken hebben een harde kaft (formaat 21 x 29,7 cm, liggend), zijn ingenaaid en bevatten honderden zwartwit- en kleurenfoto’s over bijna 400 pagina’s.

Uitzonderlijk aanbod:

In verband met de presentatie van onze nieuwe website, kan “Molenland Vlaanderen” t/m 31 maart 2018 worden besteld zonder bijkomende verzendkosten!

Alle medewerkers aan het project “Molenland Vlaanderen” op een rij. Van links naar rechts: Alain Goublomme (auteur), Willem Vermandere (zanger en schrijver van het voorwoord), Mireille Verscheure (fotografe), Tom Waege (vormgever), Philippe Minnaert (fotograaf) en John Verpaalen (auteur en fotograaf).

(Foto: Addy Bakx)

De boeken van ‘Molenland Vlaanderen’ gaan als zoete broodjes over de toonbank. Tijdens de signeersessie worden de auteurs overrompeld door het massaal toegestroomde publiek.

(Foto: Harmannus Noot)