Sinds haar oprichting in 1986 heeft Stichting Levende Molens al meer dan 1.300 ansichtkaarten uitgegeven. Aanvankelijk waren dit vooral zwart-wit kaarten, gedrukt op echt fotopapier. Later kregen kleurenkaarten de overhand. Een klein deel van de kaarten is uitgegeven in samenwerking met andere molenvrienden (zoals de Peellandse Molenstichting) of met de molenaar.

Al onze prentkaarten kunt u vinden in onze catalogus, die u hieronder gratis kunt downloaden. De kaarten zijn alfabetisch gerubriceerd per (Nederlandse of Belgische) provincie. Wind-, water- en rosmolens worden elk met een andere kleur aangeduid. Bij iedere kaart worden de belangrijkste gegevens vermeld, zoals de fotograaf en het jaar van de uitgifte.

De catalogus werd in juli 2017 voor het laatst geactualiseerd en telt maar liefst 64 pagina’s. Het boekwerk is ook te bestellen via de post. Wij vragen alleen een kleine bijdrage in de druk- en verzendkosten van € 5,–. Als u dit bedrag overmaakt op onze IBAN onder vermelding van ‘prentkaartcatalogus’, krijgt u een exemplaar thuisgestuurd.

Download